Ràdio Sant Sadurní impulsa un Taller de ràdio a les escoles de la vila

Ràdio Sant Sadurní i els centres escolars de la vila, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament, acaben de començar una col·laboració que es desenvoluparà al llarg del curs 2010-11 i que pretén introduir la ràdio com una eina creativa i estimulant per a l’alumnat. La idea va sorgir de l’emissora municipal i també vol aconseguir una major visibilitat de Ràdio Sant Sadurní, així com una participació més gran dels joves de la vila en la seva programació. Tots els centres escolars han donat una bona acollida a la iniciativa i, aprofitant que es tracta d’una proposta molt flexible, l’estan adaptant a les seves necessitats. Majoritàriament s’està concretant aquesta col·laboració a 5è d’Educació Primària i a 2n d’ESO, que són els dos cursos que va oferir inicialment Ràdio Sant Sadurní.

Mercè Sànchez, professora del Col·legi Sant Josep, reconeix que d’entrada ho van trobar una mica utòpic, però assegura que ara mateix estan molt engrescats. Aquest centre educatiu ho treballarà a l’assignatura de català, en el cas de 5è de Primària, i es començarà per donar a conèixer la història de la ràdio i altres continguts teòrics, a més d’una visita a l’emissora. El segon trimestre ja serà més pràctic i es desenvoluparà pròpiament el taller de ràdio amb 15 grups de 5 alumnes cadascun. A 2n d’ESO, segons Sànchez, es plantegen utilitzar la ràdio per presentar el treball de síntesi que ha d’elaborar l’alumnat. En aquest cas, no començaran fins després de Nadal, i tenen previst crear 18 equips de 5 alumnes per equip.

Un altre dels centres educatius de la vila, l’Institut Escola Jacint Verdaguer, aquest curs es concentrarà a treballar la proposta de Ràdio Sant Sadurní a 2n d’ESO. La seva professora de música, Rosa Puertas, comenta que aquest taller l’han ofert com un crèdit optatiu que es desenvoluparà al llarg de tot el curs amb els alumnes inscrits. Entre altres coses, incidiran sobre la veu i l’entonació, crearan sintonies i faran un recull de músiques. També tenen previst fer un concurs, espots publicitaris i un programa on s’informi de les activitats del centre, amb entrevistes als protagonistes. Els esports, la moda, les audicions especials i l’emissió de contes terrorífics són altres idees a treballar en els propers mesos. Puertas aclareix que és un grup petit, però diu que es detecten moltes ganes i que el suport de l’emissora serà fonamental per fer un projecte de qualitat. Cal tenir present que l’IE Jacint Verdaguer ja disposa d’una emissora escolar i, per tant, té a l’abast mitjans tècnics que ara es podran rendibilitzar millor.

Els altres tres centres escolars que participen en el projecte són: l’Escola Intermunicipal, que ofereix una optativa a 2n d’ESO; l’Escola El Carme, que ho treballarà al llarg de tot el curs a 5è de Primària i 3r d’ESO, i, finalment, el CEIP La Pau, que farà el taller a 5è de Primària.

 

Un espai a la graella

 

El director de Ràdio Sant Sadurní, Sergi Fernàndez, es compromet a reservar una tarda de la graella de programació per a l’emissió dels diferents continguts que s’elaborin des de les escoles. Això no serà, però, fins d’aquí a uns mesos, i mentrestant el director i els tècnics de Ràdio Sant Sadurní es comprometen a anar als centres educatius a donar formació, assessorar davant de qualsevol dubte i organitzar visites als estudis de l’emissora. Fernàndez es mostra molt satisfet de l’acollida que ha tingut la proposta tant al Servei d’Educació de l’Ajuntament com als docents amb els quals s’ha contactat. El director de l’emissora destaca la flexibilitat del plantejament com una de les seves millors virtuts. “Volem que la ràdio sigui una eina útil per a les escoles, com ja passa a altres municipis catalans, però volem sobretot que aquest taller no sigui una activitat aïllada sinó que formi part del currículum i de la dinàmica educativa dels centres”, puntualitza Sergi Fernàndez.

Per la seva banda, Carme Mangas, la persona del Servei d’Educació que coordina el projecte, destaca la gran acollida que totes les escoles han donat a la iniciativa. També remarca el potencial que té l’eina de la ràdio a l’hora de treballar en equip. “Obligarà als components de cada grup de treball a distribuir-se la feina i, així, mentre uns facin la cerca del material, altres es poden ocupar de la redacció o de la locució”, afegeix Mangas. Finalment, el regidor d’Educació, Isidor Rando, explica que un dels objectius de l’Ajuntament és generar un major contacte entre els diferents centres educatius. “Això ja s’està fent amb l’Escola de Mares i Pares, l’Okupa’t i la Diada de l’Esport Escolar, i ara també amb aquests tallers de ràdio, encara que la col·laboració sigui de moment a través del professorat”, argumenta Rando. El regidor considera que projectes com aquest són molt positius perquè ajuden a fer poble sense restar autonomia als centres educatius.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s