Ràdio Sant Sadurní dóna un pas més cap a la seva legalització definitiva

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions autoritza l’augment de potència i el canvi d’emplaçament dels seus emissors

La Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar aquests dies una comunicació en la qual informa al Patronat de Ràdio Sant Sadurní de la resolució favorable de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions en relació a la petició que l’emissora municipal va formular l’any passat per tal d’augmentar la potència i canviar l’emplaçament de l’emissor de radiodifusió.

Des de 2009, l’actual direcció de Ràdio Sant Sadurní ha realitzat diverses gestions per tal de desencallar aquests dèficits tècnics que la ràdio arrossega des que es reobrís a finals de la dècada dels 90. D’una banda, l’augment de potència millorarà la qualitat de la senyal i es resoldran les limitacions de cobertura que impedeixen que l’emissora es pugui sintonitzar en bones condicions a algunes zones del terme municipal i diversos nuclis rurals agregats.

Durant l’any passat i en col·laboració amb una empresa de serveis radioelèctrics d’El Vendrell, Ràdio Sant Sadurní va elaborar una memòria i un estudi inicial per avaluar diverses localitzacions alternatives on traslladar l’antena emissora, que es troba situada a l’edifici de l’Ajuntament. L’estudi assenyala com a millor ubicació possible, atenent a criteris geogràfics i econòmics, Can Ferrer del Mas. Aquest canvi d’emplaçament permetria, a més d’adequar la infraestructura, aconseguir la legalització definitiva de Ràdio Sant Sadurní, un llast històric d’aquesta emissora.

Sergi Fernández, director de Ràdio Sant Sadurní, explica que “al 2008 ja es van fer gestions per legalitzar la ràdio, però l’actual instal.lació que hi ha a l’Ajuntament no compleix la normativa, fa anys que està obsoleta i necessita una important remodelació que resultaria fins i tot més costosa i complexa que la proposta de canviar-la d’ubicació”.

Ens alegrem molt d’aquesta resolució perquè feia molt de temps que la perseguíem. La via administrativa sempre és molt lenta, però després de gestions, seguiment i treball finalment hem aconseguit l’autorització”. El següent pas que caldrà abordar serà redactar el projecte tècnic de telecomunicacions d’aquest nou emissor, encara pendent per la manca de recursos. El director de l’emissora assenyala que “degut a la difícil situació econòmica general la partida d’inversions de la ràdio es va congelar l’any passat i enguany ni tan sols en tenim. Confiem que el Patronat de Ràdio Sant Sadurní entengui que no podem deixar passar més el temps i esperem que l’any vinent es pugui presentar el projecte i instal·lem definitivament el nou emissor”.

El cost total previst del que suposaria l’elaboració del projecte tècnic de legalització, permisos, certificats i la instal.lació del nou emissor rondaria els 8.500 euros. Fernández recorda que “aquesta nova infraestructura la podrien aprofitar també d’altres serveis municipals per a les seves comunicacions, com la policia”.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s