CiU porta la reclamació de l’auditoria econòmica i financera al Síndic de Greuges

NOTA DEL GRUP CIU SANT SADURNI

El grup municipal de Convergència i Unió de Sant Sadurní ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges de Catalunya perquè l’equip de govern d’ERC i PSC s’ha negat a entregar el document de l’auditoria. L’auditoria és sobre la situació econòmica i financera de l’Ajuntament, que es va encarregar a l’empresa Casas Faura quan ERC i el PSC van accedir al govern local, ara fa gairebé un any.

En aquest sentit, el passat 22 de maig, la cap de llista i portaveu de CiU a Sant Sadurní, Maria Rosell, va demanar per escrit una còpia del contingut d’aquest informe, que se li va denegar, mitjançant un escrit de l’alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, tres dies després. Segons Rosell, “l’Ajuntament en cap cas ha justificat la denegació de la demanda. D’acord amb la normativa vigent  les sol·licituds d’informació presentades pels membres de la corporació només poden ser denegades per les causes taxatives legalment  establertes, que s’han d’invocar explícitament i s’han de motivar suficientment”.

Els arguments

Convergència i Unió entenem que el lliurament d’una còpia de l’informe “no pot comportar en cap cas l’alteració de la prestació dels serveis municipals si tenim en compte el volum que representa ja que es tracta d’una documentació de 56 fulles d’una sola cara”. Aquesta explicació fa referència a un dels arguments que l’equip de govern ha donat a CiU per no entregar l’auditoria on es diu que  “a la vista dels antecedents exposats, aquesta alcaldia-presidència considera que s’ha de mantenir el criteri expressat a la comissió, de que, pel contingut de l’informe, és preferible que el mateix no surti de la Casa Consistorial, i que per aquesta raó no és possible accedir al lliurament de la còpia del document complert de l’informe que es demana”.

Des de CiU considerem que la resposta del govern de Sant Sadurní és sorprenent i incoherent ja que segons consta en l’Acta de la Sessió ordinària celebrada pel Ple municipal el passat 31 d’agost, en una intervenció de la regidora d’Hisenda, Susana Mérida, on es defensava el punt segon relatiu a l’expedient de Modificació de Crèdit 32/2011, pel qual es dotava una partida pressupostària per encarregar un informe sobre la situació econòmica de l’ajuntament, va explicar que “es tracta d’aprovar aquesta modificació de crèdit conforme figura a la proposta d’acord. Indica que l’equip de govern vol que hi hagi la màxima transparència, especialment en l’àmbit econòmic”.

És evident, per tant, que amb la denegació de la còpia de l’esmentat informe, a més de vulnerar els drets dels regidors i les regidores a l’accés a la informació, es produeix una pràctica contrària al rigor i la transparència que ha d’impregnar la pròpia gestió de l’Administració.

Anuncis
By radiosantsadurni

One comment on “CiU porta la reclamació de l’auditoria econòmica i financera al Síndic de Greuges

  1. Per què ciu evita reconèixer que disposa d’una cópia de les conclusions i que ja ha accedit al document complet, i ho pot fer tantes vegades com vulgui, dins les dependències municipals?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s