Conveni per a promoure l’ús del català al comerç

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i Som Sant Sadurní han signat un conveni de col•laboració per incrementar l’ús de la llengua catalana al sector del comerç, en general, i, més específicament, per promoure la xarxa d’establiments col•laboradors entre els comerços associats a l’entitat. El conveni el van signar el dia 28 de juny Sergi Vallès, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, i Robert Cardús, president de Som Sant Sadurní, i tindrà una vigència de quatre anys.

Establiments col•laboradors

Un dels punts més destacats del conveni fa referència a la promoció de la campanya “Establiments col•laboradors” entre els comerços associats a Som Sant Sadurní. Amb aquesta campanya s’identifiquen els establiments que faciliten a les persones nouvingudes que aprenen català la possibilitat d’utilitzar aquesta llengua quan en són clients. Així, l’establiment que lliurement s’hi adhereix es compromet a fer servir el català en la primera atenció als clients i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui possible. Els establiments adherits a la campanya es coneixen pel fet de tenir un distintiu que els identifica com a tals. Aquesta campanya forma part del programa “Voluntariat per la llengua”, que posa en contacte persones que parlen català amb fluïdesa amb d’altres que l’estan aprenent perquè es trobin una hora durant deu setmanes fora de l’aula i parlin en català.

Assessorament i cursos

El conveni de col•laboració també facilita que els associats tinguin al seu abast el servei d’assessorament en qüestions relacionades amb la llengua catalana que ofereix el CNL, per mitjà del l’Oficina de Català de Sant Sadurní , obtinguin informació sobre recursos lingüístics que els siguin interessants per a la seva activitat comercial i tinguin facilitats per incorporar personal de l’establiment als cursos de català per a adults.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

 

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s