El PSC de Sant Sadurní demana el retorn de la caserna de la guàrdia civil per 1 €

A instàncies de la Comissió Executiva de l’Agrupació Local del PSC de Sant Sadurní d’Anoia, el Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei a la Mesa del Congrés per demanar que l’antiga caserna de la Guàrdia Civil passi a ser patrimoni municipal pel preu d’1€.

Els socialistes sadurninencs, hem instant el grup parlamentari socialista a la presentació d’aquesta proposició no de llei perquè entenem que es tracta d’un edifici del poble i que podria ser d’utilitat per albergar algun equipament o servei municipal, en funció d’allò que el govern municipal estableixi segons les necessitats.

Val la pena recordar que l’any 1945, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia va comprar els terrenys on es va ubicar durant molts anys la caserna de la Guàrdia Civil, terreny que, a tal efecte, va cedir de manera gratuïta a l’Estat l’any 1956.

L’agost de 1960, l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia va pagar el 10% del cost total de l’obra de la caserna de la Guàrdia Civil, desemborsant la quantitat de 128.895,28 PTA.

Així doncs, els socialistes sadurninencs considerem que els veïns i veïnes de Sant Sadurní d’Anoia no hem de tornar a pagar per recuperar un edifici pel qual, sense estar-hi obligats ni tenir cap competència, ja vam pagar en el seu moment.

No entenem, ni compartim l’actitud del Partit Popular de Sant Sadurní d’Anoia i més concretament de la seva cap de llista i Vice-Presidenta 3a del Congrés, Sra. Dolors Montserrat, quan, pel seu compte i al marge del govern municipal i del Ple de la Corporació, negocia amb el Ministeri de l’Interior l’eventual compra d’aquesta immoble per part de l’Ajuntament de Sant Sadurní per la quantitat de 355.923€, entre d’altres moltes raons de caràcter polític i ètic, perquè amb una operació com aquesta l’únic perjudicat seria el poble de Sant Sadurní d’Anoia, el qual, insistim, ja va cedir en el seu dia els terrenys gratuïtament i va sufragar el 10% del cost de l’obra de la Caserna de la Guàrdia Civil.

Val a dir també, que els socialistes no acceptem la proposta de la Sra. Dolors Montserrat, doncs el desorbitat preu que proposa per a l’adquisició (més encara si es tenen en compte les circumstàncies històriques de la seva construcció) suposaria un llast econòmic insostenible per l’ajuntament, a banda, és clar, de la inversió que s’hi ha de fer en l’edifici per poder-lo rehabilitar i destinar-lo a equipament municipal.

És doncs temps que l’Estat faci el mateix gest que en el seu dia va fer l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia perquè es pogués establir aquí la caserna de la Guàrdia Civil, i, en conseqüència, retorni ara aquest equipament al poble per un preu simbòlic.

Els socialistes sadurninencs, fem una crida a tots els partits, i molt especialment al Partit Popular de Sant Sadurní, a que es pronunciïn sobre aquesta proposta i així mateix, a que s’adhereixin a aquesta proposta. Així mateix, instem a la regidora sadurninenca del Partit Popular i Vice-Presidenta 3a del Congrés dels Diputats, Sra. Dolors Montserrat, a que, arribat el moment de la votació de la proposició no de llei, voti a favor dels interessos del poble de Sant Sadurní d’Anoia i no a favor dels interessos del seu partit o del Ministerio del Interior.

Comissió Executiva del PSC de Sant Sadurní d’Anoia.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s