CiU demana millores als accessos de RENFE per a persones amb mobilitat reduïda

Nota premsa CiU Sant Sadurní-

Convergència i Unió presentarà al ple municipal del proper dimecres una moció en la que sol·licita que es facin millores als accessos a les andanes de l’estació de la RENFE. Moltes són les queixes dels ciutadans per les mancances d’accessibilitat que hi ha a l’espai, sobretot per les persones amb dificultat en la mobilitat. Fins i tot hi ha persones que han patit alguna caiguda com a conseqüència d’aquesta problemática.

Per CiU, a Sant Sadurní una de les majors dificultats que presenta l’accés a l’estació és la necessitat d’haver d’usar les escales del baixador per accedir a l’andana per anar a buscar el tren, o en el cas de no poder baixar i pujar les escales del baixador, haver de creuar les vies. Aquesta darrera acció, a més d’estar prohibida, “comporta el risc afegit de possibilitat d’atropellament”. A més d’això, els trens que circulen per Sant Sadurní no són trens adaptats, ja que no disposen d’una zona de pis baix que possibiliti l’entrada al tren a nivell d’andana.

Per tot això, CiU proposa al ple que s’aprovi una moció amb l’acord de fer arribar al Ministeri de Foment i a Renfe la petició que desenvolupin les actuacions necessàries que permetin l’accés a les andanes del tren de rodalies de l’estació de Sant Sadurní a les persones amb mobilitat reduïda. Segons aquest acord, una de les accions que se sol·licita és que es construeixi un ascensor que permeti accedir a les andanes sense haver de pujar i baixar escales, ni haver de creuar les vies, com passa en l’actualitat.

Al document també es contempla reclamar que Foment i Renfe desenvolupin a la línia R4, el procés d’implantació de trens de rodalies d’accés autònom per usuaris amb mobilitat reduïda, tal i com ja s’ha produït en algunes línies de rodalies de Madrid, Barcelona, Sevilla i Astúries, de manera que es facin les adaptacions en els trens consistents en l’obtenció d’una zona de pis baix que possibiliti l’entrada al tren a nivell d’andana.

Maria Rosell i Medall

Portantveu de CiU a Sant Sadurní d’Anoia.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s