Santiago Vidal: “A Catalunya no la faran fora de la Unió Europea”

El magistrat de la sala penal de l’Audiència de Barcelona, el sadurninenc Santiago Vidal, va omplir aquest dimarts la sala de La Llar en la conferència sobre consideracions jurídiques del dret d’autodeterminació.

La xerrada va despertar un gran interès i més de 150 persones van seguir amb especial atenció l’exposició clara i directa del jutge, que va repassar les conseqüències i va donar algunes claus per respondre a les grans preguntes sobre el debat sobiranista que s’ha instal.lat amb molta força a la societat catalana.

Vidal va defensar els tractats i la carta europea per justificar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. “La constitució espanyola no l’inclou i fins i tot parla d’una Espanya indissoluble, però cal recordar que el govern espanyol ha signat tot aquests principis internacionals i que estan per sobre”.

No ens faran fora de la Unió Europea”, va subratllar. “No li interessa a ningú que quedem exclosos. Qüestions com la moneda no tenen tanta importància, Gran Bretanya té la lliura i està ben integrada a la UE”.

El magistrat va insistir en la necessitat de defensar sempre el diàleg i la paraula, encara que arribin amenaces i insults des de fora quan Catalunya planteja la possibilitat de decidir el seu futur. “Ser solidari no ha de ser una imposició. Cap territori europeu en estats federals aporta més del 7%, Catalunya ho fa amb un 21%. No ens hem de desentendre, però sí definir una relació justa”.

 

Vidal va mostrar la seva esperança que processos com el d’Escòcia o Flandes poden donar pistes de com es podrien desenvolupar els esdeveniments a Catalunya. “Estem en una situació nova i es fa difícil saber què passarà. Però és molt il.lusionant aquest projecte en el que puguem decidir sobre el nostre futur. Ens donarà la possibilitat de decidir quin tipus d’estat volem, que hauria de ser més just que l’actual”.

 

Un estat independent, confederal o federal són les tres possibilitats que el magistrat va plantejar com a sortides d’una Catalunya amb estat propi. A la part final Santiago Vidal va respondre diverses qüestions plantejades per l’audiència.

Pots escoltar la xerrada aquí:

www.ivoox.com/xerrada-santiago-vidal-sobre-consideraciones-juridiques-autodeterminacio-audios-mp3_rf_1569783_1.html

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s