Convergència i Unió presenta una moció per destinar el 7% de les retribucions dels regidors de Sant Sadurní a Càritas

Nota premsa CiU

El grup municipal de Convergència i Unió de Sant Sadurní presenta al Ple de la setmana vinent, previst pel proper dia 30 de gener, una moció per tal que l’Ajuntament adopti els següents acords:

1. Els regidors de Sant Sadurní deixaran de percebre durant aquest any 2013 la quantitat equivalent al 7% del total de les seves retribucions, indemnitzacions i assistències previstes.

2. La reducció del 7% es farà efectiva en la retribució de cada mensualitat.

3. L’Ajuntament destinarà a Càritas les quantitats deixades de percebre, als efectes d’ajudar a cobrir les necessitats bàsiques d’aquelles famílies del municipi que més ho requereixin.

El govern de l’Estat va determinar que entre les mesures d’estalvi que el seu executiu volia aplicar a l’administració pública per l’exercici 2012 s’establia l’eliminació de la paga extra de Nadal per als funcionaris. La mesura també va afectar els alts càrrecs de l’administració central, autonòmica i local, i en canvi no afectava als càrrecs electes, tot i que s’hi van sumar diputats i senadors i d’altres càrrecs electes d’altres institucions.

Des de CiU considerem que el Ple de Sant Sadurní no es va posicionar sobre aquest assumpte. La realitat per als funcionaris de l’Ajuntament de Sant Sadurní és que no van percebre la paga extra Nadal de l’any 2012, amb els corresponents perjudicis que la manca de disponibilitat d’efectiu per les famílies afectades comporta, i just en un moment de crisi en que en alguns cassos ja costa arribar a final de mes. L’eliminació de la paga extra de desembre suposa pràcticament un 7% de reducció del salari anual.

El govern municipal del PSC i ERC es va comprometre amb els representants del personal que, als efectes de pal·liar els efectes d’aquesta minva d’ingressos, es facilitaria l’accés a bestretes del salari tal i com preveu el conveni laboral de l’Ajuntament, però finalment no es va procedir a fer efectiu aquest compromís.

 

De manera simultània, l’Alcalde i la 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, que reben les seves retribucions en forma de salari, van cobrar la paga extra de Nadal i la resta de regidors del consistori, que perceben dietes d’assistència, van percebre les retribucions corresponents.

Des del grup municipal de CiU considerem que per una qüestió d’equitat els regidors de l’Ajuntament de Sant Sadurní han de compartir amb el personal funcionari de l’Ajuntament el mateix esforç o sacrifici derivat de la minva del 7% de les seves retribucions, igual que ho han fet els funcionaris durant el 2012.

 

Creiem que a diferència dels treballadors públics, en que està previst de manera indeterminada que les quanties derivades de la suspensió de la paga extra aniran a parar a un fons de pensions, les quantitats deixades de percebre durant el 2013 pels regidors del consistori, haurien d’anar a parar a Càritas de Sant Sadurní, als efectes que les destini a cobrir les necessitats bàsiques d’aquelles persones del municipi que més ho requereixin.

 

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s