El sector del cava ven al 2012 3,6 milions d’ampolles més que l’any anterior

Ponentes rueda de prensa

Europa Press – El Cava va vendre 243 milions d’ampolles el 2012, fet que suposa un augment de 3,6 milions d’unitats respecte a l’any anterior, segons ha anunciat avui en roda de premsa el president del Consell Regulador del Cava, Gustau García Guillamet.

El mercat exterior va créixer un 6,02 per cent, amb 161 milions d’ampolles, fet que suposa un creixement de 9 milions d’ampolles pel que fa al 2011. El president del Consell Regulador del Cava, Gustau García Guillamet, va destacar que la xifra d’exportació d’aquest any “torna a ser un rècord històric de vendes i segueix sent la DOP espanyola que més exporta”.

Pel que fa al mercat interior, hi ha hagut una caiguda d’un 6,28 per cent, amb unes vendes de 81 milions l’any 2012. “El mercat interior segueix a la baixa, encara que amb un percentatge més baix”, ha assenyalat García Guillamet. L’any 2011, el descens en el mercat interior va ser d’un 8,7%.

Com a valoració general, el president del Consell Regulador del Cava ha considerat que “sense triomfalismes i tenint en compte la conjuntura econòmica, poder afirmar que el Cava ha aconseguit un creixement global d’un 1,53% l’any 2012 és un resultat excel·lent”.

El Regne Unit, el Japó i França aposten pel Cava

El volum més elevat de vendes de Cava al mercat exterior es concentra en els països de la Unió Europea, on es van vendre 119,6 milions d’ampolles el 2012, fet que suposa un augment del 5,32 per cent respecte a l’any anterior i representa el 74 per cent del total de vendes del mercat exterior. Als països tercers, que representen el 25,8 per cent del total a l’estranger, les vendes van arribar a més de 41 milions d’ampolles, un 6,94 per cent més que l’any 2011.

Alemanya segueix sent el principal país importador de Cava, amb 39,46 milions d’ampolles, fet que suposa un lleuger descens del 2,24 per cent respecte a l’any anterior. El Regne Unit, en segon lloc, va registrar un augment respecte a l’any passat, amb 35,92 milions d’ampolles, un 12,42 per cent més.

Bèlgica es consolida en el tercer lloc amb una pujada del 7,08 per cent i més de 24,84 milions d’ampolles. El quart lloc és per als Estats Units amb 17,22 milions d’ampolles venudes, fet que suposa un descens del 0,82 per cent. El Japó continua ocupant el cinquè lloc amb més de 7,3 milions d’ampolles, fet que suposa un 32,92 per cent més. França continua en el sisè lloc, amb un creixement del 17,52 per cent amb 4,96 milions d’ampolles venudes.

Al mercat exterior destaquen també alguns països emergents, on el consum del Cava va a l’alça, com és el cas del Brasil (+ 8,8%), Rússia (+ 64,1%) i la Xina (+50,3%).

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s