Compareixença pública del nou govern en minoria

 

Imatge

Aquest divendres l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Susanna Mérida, acompanyada per la resta de regidors de govern del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya, Sílvia Chavarri, Francesc Sáez, Cristina de la Cruz i Jaume Amigó, ha fet una compareixença pública per expressar el seu posicionament com a govern en minoria, després que Esquerra Republicana de Catalunya presentés a mitjans d’aquesta setmana la seva renúncia a continuar com a soci de govern i passar a l’oposició

Mérida lamenta la decisió precipitada i unilateral del grup municipal d’ERC d’abandonar el govern, trencant l’acord firmat per ambdues parts, PSC i ERC, a l’inici del mandat. En aquest sentit, però, l’alcaldessa ha valorat com a molt positiva l’entesa i la gestió realitzades pels dos grups municipals, que s’evidencia en el desenvolupament del 75% del programa comú establert a l’inici de mandat.

Des del nou govern es considera que la sortida d’ERC respon exclusivament a una estratègia de partit i que han renunciat a la voluntat expressada al principi del mandat de treballar per garantir els serveis públics i vetllar per les necessitats diàries de la ciutadania.

El dret a decidir

Sobre el principal motiu esgrimit pel grup municipal d’ERC per sortir del govern que és el de garantir el dret a decidir dels sadurninencs, Mérida ha explicat que ERC no havia traslladat en cap moment de manera formal aquesta inquietud al seu grup, i que van conèixer la decisió i el motius de l’abandonament del govern per part d’ERC poques hores abans de fer-se públic als mitjans de comunicació. “El grup municipal socialista de Sant Sadurní d’Anoia reconeix i defensa el dret a decidir dels catalans i catalanes sobre la seva organització política i administrativa i el PSC, com el mateix president de la Generalitat de Catalunya, i treballem perquè aquest dret pugui efectuar-se amb totes les garanties legals. ERC ha confós amb el dret a decidir amb el sobiranisme”, i que ha incidit en que “la defensa d’aquest dret no ens farà abandonar les nostres responsabilitats municipals”.

Nou equip de govern en minoria

Tot i la delicada situació i la debilitat del nou equip govern, ara en minoria, que haurà de fer un sobre esforç per assumir les noves tasques, el PSC ja han reordenat i repartit les regidories que ha deixat ERC entre els cinc regidors i regidores del PSC. L’alcaldessa ha assegurat que continuaran treballant per garantir la continuïtat i millora dels serveis públics municipals, a l’espera d’una possible moció de censura per part d’ERC i CIU per formar un nou govern a la vila: Som persones de paraula i complirem fins al final els acords firmats, malgrat que d’altres no els hagin respectat”.

 

ÀUDIO

Pots escoltar la roda de premsa sencera de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Susanna Mérida. Clica aquí

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s