Premi Nacional de Comunicació a les ràdios i teles locals

Les ràdios i televisions locals han vist finalment reconeguda la seva tasca amb l’entrega, aquest dimecres, del Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Comunicació de Proximitat. El conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, acompanyat dels directors de Cugat.cat, Miquel Herrada, i de TAC 12, Xavier Abelló, va rebre de mans del conseller de Presidència, Francesc Homs, un guardó que després va compartir amb la família dels mitjans de proximitat en una gran festa al Museu Frederic Marès de Barcelona.

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat va ser l’escenari escollit per a l’entrega d’un guardó concedit a La Xarxa i fet extensiu a les 216 ràdios i televisions adherides. El jurat, com ja es va avançar el passat 2 d’octubre quan es va fer públic el seu veredicte, ha destacat “la tasca d’apropar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat”.

Les ràdios i televisions locals veuen així reconeguda una tasca d’anys de servei públic, sovint a l’ombra dels grans mitjans nacionals.

Un premi compartit

La Diputació de Barcelona, impulsora de La Xarxa, ha volgut deixar palès que aquest és un premi a tot un col·lectiu. Per això, després de l’acte protocolari, i ja en un ambient de celebració molt més distès, es va fer entrega d’una reproducció del guardó a cadascuna de les ràdios i televisions que s’han sumat a aquest projecte.

La festa de la comunicació local

L’acte, celebrat al Museu Frederic Marès de Barcelona, va comptar amb l’assistència de directors dels mitjans, treballadors i càrrecs electes dels municipis amb ràdio o televisió municipal. En total, més de 250 persones en representació d’una setantena de ràdios i televisions que van voler compartir l’alegria per l’obtenció del premi.

Tant la Diputació de Barcelona, encapçalada pel seu president, Salvador Esteve, com el propi Govern, representat pel secretari de Comunicació, Josep Martí, van voler estar presents a l’acte i van ser, amb el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, els encarregats d’entregar els guardons.

El president de la Diputació va mostrar la seva satisfacció pel que va considerar “un acte de justícia” cap als mitjans que tenen la sensibilitat d'”explicar-nos allò que passa a casa nostra”. Per al secretari de Comunicació, Josep Martí, aquest guardó “confirma la fortalesa del sistema comunicatiu català” mentre que el conseller delegat de La Xarxa va animar les ràdios i televisios a “cuidar aquest tresor, que és el reconeixement a una manera de fer, amb el treball del dia a dia”.

Uns premis amb història

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l’any 1999 amb motiu del 75è aniversari de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L’objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Altres premiats d’enguany són el programa ‘El convidat’, de TV3, en l’apartat de televisió, el serveis informatius de Catalunya Ràdio o la periodista Tatiana Sisquella, a títol pòstum.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s