Trobada a Tortosa de les ràdios i televisions locals

La Xarxa i els mitjans locals han acordat crear una comissió mixta per valorar l’oferta de continguts radiofònics i televisius abans i després de cada temporada. La decisió s’ha adoptat aquest dimecres a Tortosa durant l’Infolocal, en una jornada en què han assistit un centenar de professionals dels mitjans de proximitat.

La composició de la comissió reflectirà la pluralitat de mitjans que formen part de La Xarxa i en aquest sentit integrarà representants de mitjans públics i privats amb diferents dimensions empresarials. El seu objectiu serà avaluar els continguts des de diferents punts de vista, com la qualitat i l’encaix a les graelles locals, amb l’encàrrec de traslladar les conclusions a tots els mitjans adherits. També farà propostes de continguts que puguin interessar al sector.

Noves tecnologies per a la distribució de continguts

Durant l’Infolocal també s’han abordat els nous sistemes de connectivitat. En el cas de les ràdios, al maig del 2015 s’abandonarà l’actual sistema de distribució per satèl.lit perquè ha quedat obsolet. S’està treballant en diversos sistemes de distribució alternatius, com l’streaming o la banda KA, una tecnologia que permet tant la contribució com la distribució de continguts. Es preveu que a finals del 2015 també s’implanti a les televisions.

L’any vinent també entrarà en funcionament la plataforma de distribució de continguts a la carta per ràdio (xip/ràdio) i una nova plataforma d’intercanvi de continguts que unificarà els serveis que actualment presten la XN i la Sindicada, entre d’altres.

D’altra banda, abans d’acabar el 2014 estarà a disposició de les entitats l’app de la xip/tv per IOS i Android.

Els responsables d’Informatius i Esports han acordat reforçar la comunicació entre les redaccions dels mitjans locals i La Xarxa, sobretot durant els caps de setmana. També han proposat recuperar temàtiques atemporals i incrementar les notícies socials per compensar les institucionals.

Durant la cloenda de l’Infolocal, el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, s’ha mostrat convençut que totes aquestes mesures “ens permetran treballar amb més eficiència”. De la seva banda, el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha felicitat La Xarxa i els mitjans locals per haver creat “un nou model de treball que permet fer més visible la realitat del territori”.

xarxa

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s