La CUP de Sant Sadurní d’Anoia vol impulsar un viver de celleristes

Panoràmica_escola

Nota premsa CUP Sant Sadurní

L’objectiu és compartir espais i serveis per a facilitar els primers passos als emprenedors del sector vitivinícola. La CUP de Sant Sadurní d’Anoia proposa la creació d’un viver de celleristes annex a l’escola de viticultura d’Espiells, amb el qual es vol donar el màxim ús a les instal•lacions del centre educatiu i ajudar als petits productors que vulguin tirar endavant un celler.

La CUP sadurninenca creu que cal aprofitar la sobrecapacitat de les instal•lacions de l’escola per a facilitar la posada en marxa de nous cellers elaboradors i ajudar als emprenedors del món vitivinícola. D’aquesta manera es volen obrir les portes dels mercats a nous productes i sumar esforços dins del Penedès.
En aquest moment de gran obertura internacional del mercat vitivinícola català, el grup municipal aposta per aconseguir que petits elaboradors cobreixin totes les necessitats de producció i puguin centrar-se en oferir productes de qualitat. La CUP, que al maig es presentarà per primera vegada a l’alcaldia de la vila, vol deixar clar que, en l’actual context econòmic i social, lluitarà per la defensa del territori i del seu teixit productiu.
La formació d’unitat popular ha decidit engegar la iniciativa després de parlar amb representants de JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech. Els principals beneficis que defensen les parts són: permetre als pagesos obtenir majors beneficis del raïm que actualment malvenen i donar l’oportunitat als alumnes de l’escola d’establir-se com a elaboradors quan acabin la formació.
Aquesta iniciativa ha estat portada a terme amb èxit a Barberà de la Conca, municipi de la Conca de Barberà, on es va obrir l’antic Celler Cooperatiu a petits elaboradors. Des del 2007, hi conviuen cellers que elaboren cinc mil ampolles anuals i que comparteixen maquinària, sala de vinificació, sala de bótes i sala d’estocatge. Actualment hi treballen sis celleristes, amb una estada limitada a cinc anys, i dos ja s’han establert per compte propi.

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s