Torna Decanta, el cicle de música, vins i caves, del 26 al 29 de març

Cartell Decanta 2015

Després de l’èxit de l’edició 2014, en la que es van exhaurir les entrades de tots els concerts, el cicle de música, vins i caves d’autor Decanta torna, del 26 al 29 de març, amb una segona edició que aposta per tres concerts d’alt nivell i amb més aforament i un ventall d’activitats que relacionen el vi i la música des de diferents perspectives, tot plegat amb l’objectiu de fer créixer l’esdeveniment i obrir-lo a una major quantitat de persones. La filosofia del festival segueix sent la mateixa, la de ser un punt de trobada entre autors dels dos àmbits i apropar al públic les creacions d’uns i altres recolzant-se en les similituds sensorials i de concepte que puguin tenir. La primera actuació serà la que vincularà la música de Joan Colomo amb els vins del celler Can Vich i tindrà lloc el divendres 27 de març a les 22 h a la Sala de Tast de la Botiga especialitzada en vins i caves Cal Feru de Sant Sadurní d’Anoia. El cantant i compositor Joan Colomo, amb la seva característica espontaneïtat, sol amb la guitarra i un looper, ens oferirà un concert trapella i desenfadat que maridarà d’allò més bé amb els vins d’acidesa amable i fresca del celler Can Vich. El segon concert, que es durà a terme el dissabte 28 de març a les 22 h al Celler de la Fassina de Cal Guineu -edifici municipal on es troba el Centre d’Interpretació del Cava-, anirà a càrrec d’una de les muses de l’underground de casa nostra, Maika Makovski, juntament amb els grans i seductors vins de Can Ràfols dels Caus. En aquest cas, se’ns presentaran dos projectes que tenen com a característica comuna que van néixer avançats als seus temps, amb la recerca de la qualitat i la singularitat com a bandera, i que es defineixen tant pel seu esperit inquiet i dinàmic com pel caràcter elegant i autèntic que comparteixen.

En el tercer i últim concert, que tindrà lloc de nou al Celler de la Fassina de Cal Guineu el diumenge 29 de març a les 19 h, tindrem l’oportunitat de deixar-nos encisar per la música del gran Toti Soler, maridada amb els caves de més gran qualitat de la firma Freixenet, presentats per l’enòleg Josep Buján, gran coneixedor i impulsor d’aquests caves. Amb llarga trajectòria i sent referents clars en els seus àmbits, ens trobarem amb dos projectes que, tot recolzant-se en les arrels, han sabut impregnar-se de les millors influències, fruit també del seu interès per córrer món. La sensibilitat, la genialitat i l’elegància hi seran presents de ben segur. Les entrades dels concerts, que es posaran a la venda a partir del divendres 27 de febrer a les 10 h, tindran un preu de 20 € i es podran adquirir on-line a través del web http://www.decanta.cat, enviant un mail a decanta@calferu.com, trucant al 938 910 163 o presencialment a la botiga Cal Feru. La Taverna Musical

La Tasting Room de Cal Feru, com en l’edició anterior, durant els dies del Decanta, es convertirà en una Taverna Musical. Taverna, perquè s’hi podran degustar a copes una selecció de 19 vins i caves del Penedès de primer nivell i, musical, perquè cada vi anirà maridat amb una cançó que tingui unes característiques sensorials similars a aquest. Per a seleccionar aquestes músiques, aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de la periodista especialitzada en música i cultura, Consol Sàenz, de RNE, que s’ha deixat inspirar per cadascun dels vins per a trobar la millor música per maridar-los. L’audició per al maridatge del vi i de la música a la Taverna Musical es farà a través del telèfon mòbil que portarà cada assistent i uns auriculars que se’ls subministrarà. Cada vi disposarà d’un codi QR que portarà a un enllaç on es reproduirà la cançó, que s’escoltarà mentre es tasti el vi. Els vins i músiques de la Taverna Musical aniran acompanyats d’exquisideses gastronòmiques de Cansaladeria Cal Miqueló de Sant Sadurní. La Taverna Musical estarà oberta el divendres 27 de març de 19 h a 22 h, el dissabte 28 de març d’11 h a 14 h i de 17 h a 22 h i el diumenge 29 de març d’11 h a 14 h. Per fer les degustacions s’hauran d’adquirir uns tiquets (10€ / 5 tiquets).

Activitats paral·leles

Dins el marc del Decanta 2015 hi haurà les següents activitats paral·leles: La primera activitat, que tindrà lloc el dijous dia 26 de març a les 20.30 h a la Sala de Tast de Cal Feru i serà la que obrirà el festival, consistirà en la projecció de la pel·lícula “Blood into wine” que ens mostra l’última activitat del polifacètic Maynard James Keenan, conegut com a cantant de la banda Tool, com a empresari del sector vitivinícola, amb la plantació de la seva pròpia vinya a la zona d’Arizona i la creació del celler Caduceus. Aquesta activitat, que ha estat coorganitzada amb el Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, anirà acompanyada d’una degustació de vins i l’entrada tindrà un preu de 10 €. El divendres 27 a les 20 h a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia, es durà a terme una doble presentació de llibres. Per una banda es presentarà el recent recull de cançons del periodista musical Jordi Bianciotto “501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir” i, per una altra banda, el llibre “Vinos imbatibles: 150 vinos entre 4 y 10 €” de David Seijas, que va ser sommelier del restaurant El Bulli i actualment treballa a El Bulli Foundation. Cadascun dels autors ens donarà a conèixer el seu llibre i a la vegada se’n trobaran alguns paral·lelismes en un acte gratuït, coorganitzat amb la mateixa biblioteca, i que serà conduït pel periodista Ernest Gili. Una de les novetats d’aquest any és el tast musical. En aquesta ocasió s’ha demanat a la periodista especialitzada en música i cultura de RNE, Consol Sàenz, que s’inspiri en alguns vins i caves per trobar la música que millor hi casa i, d’entre aquests maridatges, se n’ha escollit 6, que seran presentats per ella i els enòlegs dels cellers de cadascun dels vins i caves en aquest “tast-audició” que ella mateixa ha titulat “Un cert grau femení”, pel fet que tots els maridatges han estat fets amb veus femenines. L’activitat, que inclou la degustació de 6 vins i caves, tindrà un preu de 20€. Finalment i com a una altra novetat de l’edició 2015, aquest any el Festival ofereix la possibilitat de fer visites a cellers especials pel Decanta, amb les que s’hi inclou l’accés i tiquets a la Taverna Musical i descomptes als establiments de l’associació Som Sant Sadurní adherits al Decanta. Hi ha 11 cellers i espais culturals d’interès entorn de la gastronomia i el cava que s’han sumat a la iniciativa, alguns dels quals han preparat visites exclusives en motiu del festival amb música en directe durant l’itinerari. Els organitzadors El cicle Decanta està organitzat per la botiga especialitzada en vins i caves de Sant Sadurní Cal Feru (www.calferu.com) juntament amb l’empresa de gestió cultural Alter Sinergies (www.altersinergies.com) amb el suport del CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia (www.turismesantsadurni.com/cic-fassina.php) i el patrocini de les empreses especialitzades en el sector vitivinícola Maquinaria Moderna (www.newgroupmaquinariamoderna.com), Gràfiques Varias (www.graficasvarias.com) i Vintacap (http://vintacap.com).

Anuncis
By radiosantsadurni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s